Blog

Cipő webáruházunk a lábbelik tárolásában is segít

2021.02.04 14:44

Praktikus cipőtárolás otthon

A lábbelik biztonságos tárolásához szeretnénk a következőkben néhány tippet, fortélyt adni. Mindegy, hogy szezononként csak 1-2 pár sorakozik a szekrényünkben, vagy minőségi cipők egész garmadája várja, hogy reggelente ezekből válogassunk, fontos, hogy azokat a megfelelő körülmények között tároljuk. Ez nem csak azért lényeges, mert így elejét vehetjük a káosznak, a rendetlenségnek, de cipőink hosszabb élettartamúak is lehetnek, ha azokat nem csak „úgy” bevágjuk a szekrénybe vagy a dobozba.

Női csizmák, bokacsizmák egy helyen

Ha legalább ötnél több cipőnk van, szinte biztosan ismerjük azt az érzést, mikor a legnagyobb sietségben pont azt a párt nem találjuk, amire szükségünk van. Hiába sorakoznak általában szépen, katonás rendben a szekrényünkben a minőségi cipők, ha egyszer csak a nagy kapkodásban, próbálgatásban nem a szokásos helyükre tesszük vissza ezeket, máris megtörtént a baj. Jön a rendetlenség, az összevisszaságba bekerül még egy-egy új pár… De néha az őszi kényelmi cipők mellett már helyet kapnak a bokacsizmák is, vagy annyira szeszélyes az időjárás, hogy egyszerre lesz használatban két szezonnak megfelelő cipőmennyiség.
De mit tehetünk ilyenkor?

Az első és talán legfontosabb, hogy igyekezzük minél átláthatóbbá tenni a cipősszekrényt, a dobozokat, úgy, hogy legalább két nagy csoportra osszuk a cipőinket. Tehát amennyire csak tudjuk, különítsük el jól egymástól a cipőtípusokat. Kerüljenek egy helyre a téliek, más dobozba, vagy polcra a nyáriak, esetleg kategorizáljuk úgy őket, hogy hozzáférhetőbb helyen tartsuk a mindennapi használatban levőket, és kerüljenek mondjuk a szekrény mélyére vagy tetejére az alkalmibb, ritkábban használt cipők. Például a magas sarkúk. Így sokkal gyorsabban megtalálhatjuk, amit keresünk.

 

Ésszerű, helytakarékos megoldások a minőségi cipők tárolásához

Ott, ahol sok cipő van értelemszerűen sok a cipősdoboz is, de nem feltétlen kell minden cipőt a saját dobozában tárolni, míg világ a világ. Okosan csoportosíthatjuk is őket, mert pl. a nyári papucsok, szandálok, könnyű vászoncipők egy méretesebb dobozba is beférnek, így máris helytakarékosabban tudjuk tárolni őket.
A női csizmákkal már csínyján bánjuk, mert ezeket ajánlott teljesen fektetve vagy függőlegesen, állítva tárolni. Könnyen megtörnek, behorpadnak, így nem gyömöszölhetjük őket be csak úgy egy kis helyre. Figyeljünk arra is, hogy a kényesebb cipők, csizmák orrát mindig tömjük ki, mielőtt hosszabb időre félretennénk őket. Erre nagyszerűen megfelel az egyszerű összegyűrt reklámújság is.
A valódi bőrcipőket mindig úgy dobozoljuk be, hogy a bőr lélegezni tudjon.
Általános szabály pedig, hogy soha ne tegyünk el szekrénybe, dobozba nedves, sáros cipő, mert így az könnyebben bepenészedhet, roncsolódhat.

Webáruház készítés
borgun_hu