Blog

Férfi cipőkhöz milyen zoknikat ajánlott viselni? - Tippek férfiaknak

2021.03.09 10:30

Férfi cipő a megfelelő zoknival

Ha azt halljuk, férfizokni-szabály szinte azonnal a szandál-zokni kombó jut eszünkbe, ami hosszú ideje megosztó, amolyan öltözködési baki a férfiak körében. De mi a helyzet azzal, ha a zoknit a csukott férfi cipők szemszögéből vizsgáljuk. Bár a zokni alsóruházatnak számít, a helyzet, hogy csak addig marad az, ameddig ki nem villan a nadrág alól. És bizony az esetek többségében kilátszik, főleg ülőpozícióban. Ezért sem mindegy, milyen minőségű, anyagú, színű zoknit választunk.

Van, aki a cipőhöz választ zoknit, van, aki a nadrághoz, mi pedig most olyan javaslatokat hozunk, amik így vagy úgy, de hasznosíthatóak bármelyik csoportba is tartozzunk.

 

Pár alapszabály, amit érdemes megszívlelni a férfi cipők és zoknik kapcsán

  • Ha csak nem mokaszint viselünk, lehetőleg mindig legyen rajtunk zokni. Bár a divathóbortok egyre megengedőbbek és meghökkentőbbek, az igényes megjelenéshez és a férfi cipőkhöz hozzátartozik, hogy zoknit is viselünk. Bármi is jöjjön szembe velünk a nemzetközi kifutókról, azok a trendek gyorsan lecsengenek, és helyüket újra átveszik a klasszikus öltözködési megoldások.
  • A zokni színe legyen megegyező – vagy maximum egy árnyalattal sötétebb – a nadrág színével. A sötét nadrág fehér zokni nem csak túlságosan kontrasztos, de igazi divatbaki is, ha csak nem a futó- vagy teniszpályán viseljük.
  • Manapság divatosnak számítanak az élénkebb színű, színes, mintás zoknik is, amiket üzleti megbeszélésre nem, de barátokkal való találkozáshoz mi is ajánlunk. Egy szabály van: valamilyen formában köszönjön vissza a zokni színe az aktuális öltözékünkről is.
  • Hordjunk jó minőségű, anyagú zoknit, lehetőleg pamutot, gyapjút, kasmírt. Kerüljük a műszálas darabokat, mert az fokozott lábizzadáshoz is vezethet!

 

Bár a mostani trendek szerint a nadrágot feltűrve hordják, és a kivillanó boka divatosnak számít, az igényes öltözködés alapvető szabálya, hogy hosszúnadrág esetén a férfi lábszára semmilyen körülmények között nem látszódhat. Még leülve sem. Tehát hosszúnadrághoz minden esetben vádliközépig érő zoknit, vagy térdzoknit válasszunk.

Webáruház készítés
borgun_hu