Blog

Hogyan rakjuk el a téli cipőket, női csizmákat, bakancsokat a következő szezonig?

2022.03.11 10:01

Cipősszekrény

A ruhatárunkat és a cipősszekrényünket ha nem is évszakonként, de évente legalább kétszer átpakoljuk a tavaszi-nyári, illetve az őszi-téli öltözetnek megfelelően. Ahogy megyünk ki a télből, és egyre inkább melegednek a napok, a könnyedebb, szellősebb, béleletlen cipők, női szandálok szép lassan átveszik a masszív, bélelt, meleg csizmák, bakancsok helyét. Ám utóbbiakat célszerű bizonyos szabályoknak megfelelően elpakolni, ha azt szeretnénk, hogy október-novembertől kezdve ismét gond nélkül viselhessük őket. Blogcikkünkben bemutatunk néhány erre vonatkozó praktikát – olvasd el és fogadd meg őket!

A tisztaság fél egészség – a minőségi cipők esetében is

Az első lépés mindenképp az legyen, hogy alaposan megtisztítjuk a hideg hónapok alatt használt lábbeliket, vonatkozik ez a szennyeződésekre és az esetlegesen fennálló kellemetlen szagokra is, vagyis kívül-belül végezzük el a műveletet. Ennek többféle módja van, és alapvetően a cipő alapanyaga határozza meg, hogy melyiket célszerű választani. Arra is gondosan ügyeljünk, hogy a tisztítás után teljesen megszáradjanak a lábbelik, hiszen ha nyirkosan, nedvesen kerülnek a szekrény mélyére, csúnya meglepetésben lesz részünk, amikor újra elővesszük őket.

 

Ápoltság, az állagmegőrzés záloga

A tisztaság mellett az is fontos, hogy a téli cipők ápoltan töltsék el a féléves pihenőjüket. Különösen igaz ez a bőrcipőkre, de bármilyen alapanyagból készült lábbelihez megtaláljuk a megfelelő ápolószert spray, paszta vagy egyéb formában. Ezek a szerek nagyban befolyásolják a lábbelik élettartamát, nem érdemes tehát megspórolni ezt a lépést.

 

Mibe tegyük a téli lábbeliket?

Valljuk be, legtöbbünknek nem szokása eltenni a dobozt, amiben eredetileg megvettük a cipőt, pedig a legpraktikusabb megoldás az lenne, ha a csizmák, bakancsok szépen visszakerülnének a méretükhöz tökéletesen passzoló, a sérüléseknek elejét vevő dobozaikba, amiket aztán egymásra téve egyszerűen tárolhatunk. Akárhogy is, mindenképp úgy tegyük el a lábbeliket, hogy ne bántsák egymást – vagyis semmiképp se dobáljuk bele az összeset egyetlen nagy zsákba, alaposan összetömörítve őket. A hely, ahová kerülnek, mindenképp legyen száraz, hiszen a nyirkos, hideg helyeken könnyen és gyorsan bedohosodhatnak, és használhatatlanná válhatnak.

Webáruház készítés
borgun_hu