Blog

Hogyan tisztítsuk a lakkcipőket?

2022.05.16 10:28

Lakkcipők tisztítása

Az elmúlt években a lakkcipők újra divatba jöttek. Először csak a nemzetközi kifutókon láthattuk ezeket, majd rövid időn belül már a hazai cipőboltok polcain is feltűntek. Remekül párosíthatóak mindennapi irodai öltözékhez, de elegáns alkalmakkor sem foghatunk mellé egy pár elegáns lakkcipővel.

A minőségi cipők ápolásában a rendszeresség a kulcs

Még az igazán minőségi cipőknek is szükségünk van a gondoskodásra. Lábbelik esetében különösen lényeges, hogy mivel és milyen rendszerességgel tisztítjuk azokat. Ameddig ruháinkat csak mosógépbe tesszük, és anyaguk és mosási útmutatójuk szerint beállítjuk a típusuknak megfelelő programot, addig a cipők tisztán tartására nagyobb gondot kell fordítanunk.
A lakkcipőkre ez különösen igaz, mert újszerű állapotukat csakis így őrizhetjük meg.
Házi praktikákat vagy speciális ápolószereket használjunk? A mérleg nyelve a lakkcipőkre kifejlesztett ápoló termékek felé billen, annál is inkább, mert így maximálisan biztosak lehetünk abban, hogy nem teszünk kárt imádott lábbelinkben.
Ameddig egyes bőrcipők nem szeretik, ha túlzásba visszük a tisztításukat, addig a lakkcipők szinte megkövetelik a rendszeres és alapos ápolást. A cipő felületére tapadt szennyeződések károsítják a fényes, csillogó lakkréteget, így jobb mielőbb megszabadulni minden kosztól, piszoktól. Cipőnkkel akkor tesszük a legjobbat, ha minden viselés után néhány percet szánunk annak tisztítására is.

 

Lakkcipő tisztítása lépésről-lépésre

  • Egy flanel rongyot nedvesítsünk be, de most ne vízzel, hanem tejjel, és töröljük át vele a cipőt, hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől!
  • Ezután egy szintén puha ronggyal töröljük szárazra a lakkcipőt!
  • Végezetül jöhet a cipő polírozása valamilyen speciális, minőségi lakkcipő-ápolószerrel. A vazelin alapú termékek például kifejezetten jók erre, mert ezek visszaadják a lakkcipő fényét, miközben védik is a lakk felületet a karcoktól.

 

Nézz szét cipő webáruházunk színvonalas termékpalettáján, és találj rá a stílusodhoz legjobban illő lakkcipőkre!

Webáruház készítés
borgun_hu