Blog

Hogyan válasszunk alkalmi cipőt?

2019.12.17 14:54

Alkalmi cipők férfiaknak, nőknek

Az esztétikus megjelenés feltétele, hogy harmóniát teremtsünk öltözékünkben. Ehhez nemcsak a ruhadarabjainknak kell egymáshoz passzolniuk, hanem a lábbelit is a viselet szerves részeként kell kezelnünk. A cél egy olyan egységes kép kialakítása, amelyben stílusosan és kényelmesen önmagunk lehetünk. Lehet a ruha bármilyen csodálatos, egy formavilágban, színben, fazonban rosszul megválasztott cipő esztétikai merénylet az összkép ellen. Még kritikusabb a helyzet, ha nem egy egyszerű hétköznapi sétáról vagy bevásárlásról van szó – ez esetben az idő kompromisszumokra kényszeríthet –, hanem valamilyen különlegesebb eseményről, ami alkalmi megjelenést kíván.

Alkalmi cipők: dilemma a szépség és praktikum között

Olyan alapvető szempontokat, mint hogy lábméretünknek és lábfejformánknak megfelelő cipőt válasszunk, fölöslegesnek tűnhet leírni, ámde az alkalmi cipő kiválasztásánál, legalábbis női oldalon, elég merész kompromisszumok és kényelmetlenségek vállalására is elszánjuk magunkat. Simán feláldozzuk a kényelmünket az esztétikum oltárán – főleg annak fényében, hogy egy alkalmi cipőt nem minden nap kell felvennünk. Tény és való, hogy az alkalmi cipők esetében fontos a külső megjelenés, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az alapvető komfortminimumról. Vagyis a legjobb, ha megtaláljuk az egyensúlyt, így egyszerre praktikus és szép cipőt választunk.

Hogy ez kinek mit jelent, az meglehetősen szubjektív. Van, akinek a magas sarkú kényelmes, a tűsarkú már komfortzónán kívül van, másnak a törpesaroknál van a komfortküszöb, és akad, aki csak lapos vagy telitalpú cipőt tud hordani. Bárhogy is legyen – weboldalunkon mindenféle típust megtalálsz, és igényes kialakítású, márkás cipők közül válogathatsz.

 

Nem csak a magas sarok lehet feltűnő

A magas sarkú és tűsarkú cipők használata sokak számára rövid távon is megterhelő lehet, hosszú távon pedig egészségügyi problémákhoz vezethet. Mégsem tudnak eltekinteni a köztudatba beékelődött tévhittől, hogy az alkalmi cipő csak magas sarkú lehet. Ez ebben a formában nem igaz! Kétségkívül mutatós és kecses lábakat varázsol egy tűsarok, de ha túl van a kényelmi határainkon, nyugodtan válasszunk egy magasított sarkút, törpesarkút vagy lapos talpú darabot.

Sokan a magas sarkú cipők tekintetében a fekete klasszikusra szavaznak, így lapos vagy törpesarokkal is éppolyan feltűnőek lehetünk, ha egy különlegesebb darabbal koronázzuk meg viseletünket. Ráadásul a táncparketten is előnnyel indítunk!

Válogass webáruházunk márkás, divatos és kényelmes viselést szavatoló termékeiből!

Webáruház készítés
borgun_hu