Blog

Magas sarkú cipő – igen vagy nem?

2022.02.03 21:49

Magas sarkú női cipők nagy választékban

Megoszlanak a vélemények arról, hogy egészséges-e vagy sem magas sarkú cipőt viselni. Nagyjából három csoportra tudnánk osztani a hölgyeket és magassarkú viselési szokásaikat.


Az első csoportba azok a nők tartoznak, akik elképzelni sem tudják az életüket (és kedvenc cipőiket) 7-10 centi alatti sarokkal. Ők azok, akiket abszolút magabiztosabbá tesz, ha magassarkút viselnek, ezért fittyet hánynak a kényelemre, és a mindennapokban is szívesen húznak ilyen cipőt.
A második csoportot azok a hölgyek alkotják, akik tudnak, sőt, szeretnek is lapos cipőben járni-kelni, ám, ha az alkalom vagy a hangulatuk úgy kívánja, bármikor elő tudnak kapni egy magassarkút a cipőszekrényből. Nem lételemük a magassarkú, de hozzátartozik az elegáns megjelenésükhöz. Végezetül pedig ott vannak azok, akik inkább messzire elkerülik az ilyen cipőket, mert kényelmetlenül érzik magukat bennük, ráadásul n+1 okot is fel tudnak sorakoztatni amellett, hogy miért egészségtelen magas sarkú lábbelit hordani.

Érvek és ellenérvek a magassarkúk mellett/ellen

A következőkben néhány pro és kontra érvet szeretnénk felsorakoztatni a magas sarkú cipők kapcsán.Mi szól mellettük?

 • Szebb tartás
  A mondás úgy tartja, a szépségért szenvedni kell, a magassarkúk esetében pedig ez különösen igaz. Mint ahogy az is, hogy az ilyen cipő viselése jobb tartást ad. Ösztönösen egyenesebb lesz a hátunk, szebb lesz a tartásunk.

 • Optikai magasságtuning
  Az alacsonyabb hölgyeknek igazi áldás, hiszen akár 10-15 centivel is nagyobbnak tűnnek majd, ami jót tesz az önbizalmuknak is.

 • Kecsesebb lábak, formásabb fenék
  Hosszabb, kecsesebb lábak. Ez is a magassarkúk viselése mellett szól, mint ahogy az is, hogy optikailag vékonyabbnak tűnnek a combok és formásabbnak, kerekebbnek a fenék, ha magas sarkút húzunk.

 

És most lássuk a hátrányaikat…

 • Hát-, derék- és lábfájdalom
  A kényelmi cipőkkel ellentétben, magassarkú viselésekor nyomás nehezedik a hát alsó részére, ami gyakran okoz hát- és derékfájdalmat, illetve terhelés alatt van a lábfej is, amitől meg a lábunk fog fájni.

 • Bőrkeményedések
  Magassarkú-viselés közben szinte teljes testsúlyunkkal a talpunk felső részére, a sarkunkra nehezedünk, ezért ezeken a részeken könnyebben alakulhat ki bőrkeményedés.

 • És egyéb kellemetlenségek…
  A lábköröm könnyebben felpattogzik, ha túl sokat és túl gyakran viselünk szűk magas sarkú cipőt, az Achilles-ínunkat gyakrabban fájlaljuk majd, de a vádli mindennapos izomrángására, és idővel kalapácsujjakra és bütyökkinövésekre is számíthatunk, ha rendszeresen magas sarkú cipőt hordunk.
Webáruház készítés
borgun_hu