Blog

Márkás cipők remek áron az iskolakezdéshez

2021.09.20 09:27

Kényelmi cipők iskolakezdésre

A tanévkezdés nem éppen a legnyugalmasabb időszak a szülők életében, kiváltképp a kisiskolás korú gyerekeket nevelő családokban. Rengeteg holmit kell beszerezni szeptemberre, de szerencsére mindig kéznél van a bűvös papír, a tanszerlista, ami nélkül minden anya és apa elveszettnek és kétségbeesettnek érezné magát. Ám a sulikezdésre nemcsak a tanszereket kell maradéktalanul beszerezni, hanem más fontos dolgokat is, és ezek között előkelő helyen szerepelnek a cipők.

Ne szépítsük a helyzetet: egy kisiskolás gyereknek sok cipőre van szüksége – egyszerre és folyamatban is, hiszen állandóan nő a lába, na meg persze alakulnak az igényei. Blogcikkünkben összeszedjük a legalapvetőbb darabokat, és persze a maradékot is. Vigyázat, hosszú lesz a lista!

  • Először is kell egy nagyon kényelmes és strapabíró utcai cipő, amiben a gyerkőc bemegy a suliba, haza is jön benne, és legalább néhány hónapig ellenáll az iskolaudvar betonja, sártengere és füves terepe támasztotta kihívásoknak. A suliban nincs ott a szülő, hogy figyelmeztesse a gyerkőcök, hogy ne koptassa le az lábbeli orrát, ne trappoljon bele a sípcsontig érő pocsolyába, és egyáltalán: legalább próbáljon meg egy kicsit vigyázni a cipőjére. Nem, az iskola a cipőtesztek igazi terepe, ahol lábbelik sora adja be a kulcsot alig néhány hét alatt. Szóval a legfontosabb szabály, hogy a kisiskolások utcai cipője ne csak kényelmes, hanem masszív is legyen, ami leginkább a márkás cipőkre jellemző.
  • Utca cipőből több pár is legyen otthon, egyrészt azért, hogy lehessen váltogatni, másrészt azért, hogy ha az egyik kilyukad, elszakad, lejön a talpa és így tovább, azonnal kéznél legyen egy másik.
  • Kell egy benti cipő is, természetesen. A jó benti cipő két fontos kritériumnak mindenképp megfelel: kényelmes és jól szellőzik. Persze az sem árt, ha tetszik is a viselőjének, de ez az extra szempont inkább a felsősök között jelentkezik, alsósok esetében a funkcionalitáson van a hangsúly. Az ideális benti cipőnek rugalmas és jól kidolgozott a talpa, nem csúszik, könnyen és gyorsan felvehető, és egyszerűen, lehetőleg mosógépben mosható, mivel elég gyakran kell tisztítani.
  • A tornaórákra szükség van egy tornacipőre is, amire nagyjából ugyanaz vonatkozik, mint a bentire: legyen kényelmes a viselete, rugalmas a talpa, tartsa a lábat, és bírja a strapát. A minőségi sportcipő mindig jó választás, mivel támogatja a lábat és a mozgást.
  • A tanév ősszel kezdődik, amikor már kezd hűvösebbre, esősebbre fordulni az idő, ezért a gumicsizma sem hiányozhat a kelléktárból. Amikor épp esik, akkor egyenesen nélkülözhetetlen, de az elvonuló vihar után is nagyon hasznos, mert a kisgyerekek imádnak átgázolni a visszamaradt tócsákon.

 

+ 1 fontos lábbeli: kényelmi cipő az anyáknak

Köztudott, hogy az örökmozgó kisgyerekek alaposan megmozgat a szüleiket is, kiváltképp az anyákat, akiknek a munka mellett is rengeteg teendőjük van a legkisebb családtagok körül. A mindennapos jövés-menést nagyban megkönnyítheti egy minőségi kényelmi cipő, ami olyan komfortos, hogy szinte észrevétlen a viselése. Ennek a beszerzése is legalább olyan fontos, mint a praktikus és nélkülözhetetlen gyerekcipőké.

Webáruház készítés
borgun_hu