Blog

Miért fontos, hogy jó cipőméretet válasszunk?

2019.12.11 14:50

Cipőméretek

Ahogy a megfelelő ruhaméret kiválasztása kardinális kérdés, úgy kell fokozottan figyelnünk arra is, hogy mindig tökéletes méretű cipőt húzzunk a lábunkra. Azontúl, hogy kényelmi szempontból igen jelentős, lábunk egészségéért is sokat tehetünk, ha nem kisebb vagy nagyobb cipőbe bújtatjuk őket.
Sokan ismerjük azt a kellemetlen érzést, mikor a cipő nyomja, szorítja, töri a lábunkat.  Ha ez több órán keresztül fennáll – mert nincs módunkban megszabadulni tőle –, egy idő után olyan érzésünk lesz, mintha mindenünk fájna. És akkor az ezt követő fájó hólyagokról és lábdagadásról még nem is beszéltünk.

Nincs zsákbamacska, ha tisztában vagyunk a cipőméretünkkel!


Untig ismételgetett aranyszabály, főleg a női csizmák esetében, hogy nem baj, ha kicsit nagyobb, mert úgy legalább elfér benne egy vastagabb harisnya vagy zokni is. Persze tényleg ez a jobbik eset, hiszen kitömhetjük az orrát, vagy „csalhatunk” egy vastagabb talpbetéttel, de egy vagy akár egy fél mérettel kisebb cipővel már nem nagyon tudunk mit kezdeni.
Sokan pontosan ezért idegenkednek attól, hogy cipő webáruházból vásároljanak, mert ott nincs lehetőségük felpróbálni a kiválasztott lábbelit. Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy alapvetően nem létezik egységes mérettáblázat, így gyártóktól függően akár eltérő is lehet egy-egy cipőméret. A jó hír, hogy webshopról vásárolni éppoly pofonegyszerű, mint üzletből, hiszen ha ismerjük a lábméretünket, nagyon nem foghatunk mellé. Bármilyen rendhagyó méretezésről pedig az adott webshop informálja vásárlóit még az oldalon, így a hibalehetőség még kisebb lehet.

 

Bütykök és kalapácsujjak – egészségtelen a túlságosan szűk cipő



Egy, az orránál szűk cipő folyamatos nyomás alatt tartja a nagylábujjat, ami nem csak kényelmetlen érzés, de így nagyobb eséllyel alakulhat ki bütyök is a lábon. Ha huzamosabb időn át választunk orrban túlságosan szűk lábbeliket, a kalapácsujjak kialakulásával is számolnunk kell. Ha szűk a cipő, az elszorítja a láb vérellátását is, ami szinte azonnali lábdagadáshoz és lüktetéshez vezethet.

Nézz szét színes termékpalettánkon, és válassz kedvedre divatos modelljeink közül, melyek többféle méretben is elérhetőek!

Webáruház készítés
borgun_hu