Blog

Milyen lábbelit hordjunk kismamaként? Hát kényelmi cipőt!

2021.05.11 16:19

Kényelmi cipő kismamként

A terhességgel egy sor régi dolog megváltozik. Mások lesznek a prioritások, rengeteg bevett szokást elhagyunk, és a figyelmünk olyan dolgokra koncentrálódik, amik korábban talán eszünkbe sem jutottak. Folyton arra gondolunk, hogy immár ketten vagyunk egy testben, és addig ismeretlen mértékű felelősségérzet kezd kibontakozni bennünk. Egyre inkább tudatosul bennünk, hogy ami jó a mamának, az a babának is jó.

Ez a felismerés sok mindenre kiterjed az étkezéstől a pihenésig, és különösen nagy szerepet kap a mindennapokban a kényelem, főleg ahogy egy nagyobb lesz a hasunk.  A terhesség időszakában igyekszünk kényelmes ruhát és cipőt viselni – és a tökéletes darabok megtalálásával ez nem kell, hogy együtt járjon a slampossággal, sőt egy jó cipő webáruházban igazán mutatós kényelmi cipőket szerezhetünk be.

 

Ne erőltessük a tűsarkút! Válasszunk komfortos márkás cipőket!

Azért némi kompromisszumot mindenképp érdemes kötni a cipők terén. A láb mint a teherhordás és a mozgás kulcsa a várandósság alatt fokozott terhelésnek van kitéve. Ez nemcsak a megnövekedett testsúlyból fakad, hanem a hormonális változásokból is: a vajúdásra felkészítő relaxin hormon ellazítja a szalagokat, az ízületeket és a kötőszövetet, és emiatt érezhetjük úgy, mintha megnőtt volna a lábunk.

A változás mértéke egyénenként eltérő, de szélsőséges esetben a szalagok nagyfokú fellazulása miatt megsüllyedhet a lábboltozat, így lúdtalp, kalapácsujj vagy bütyök is kialakulhat.

Igaz, klasszikus kismamacipőkkel ma már igazán találkozunk – hacsak nem egyes munkakörökben, ahol elengedhetetlenek –, a megfelelő lábbelik viselése nagyon sokat számít, hiszen csökkentik az esetleges fájdalmakat, és biztonságossá teszik a járást, amire szintén érdemes odafigyelni. A tavasszal és ősszel a kényelmes tornacipők, sneakerek, mokaszinek, nyáron a bokának is megfelelő tartást biztosító stabil papucsok és női szandálok, télen pedig a könnyen felvehető, komfortos, inkább lapos talpú bakancsok, csizmák között érdemes körülnézni.

Válasszatok magatoknak kényelmes cipőket a terhesség alatt!

Webáruház készítés
borgun_hu