Blog

Minőségi cipőket válassz a business casual stílushoz!

2022.08.31 10:26

Minőségi cipők az irodában is

Tudod, mit takar a business casual stílus fogalma? Hogy mit ajánlott felvenned a munkahelyedre, egy állásinterjúra, ha elegáns, mégis kényelmes öltözékben töltenéd az időd? Tudod, milyen minőségi cipők passzolnak pl. a busniess casual nadrágokhoz? A következőkben átismételjük az alapfogalmakat, illetve néhány öltözködési, cipőviselési tippet is adunk azoknak, akik csak most ismerkednek a formális, de kényelmes stílussal.

Casual Friday, casual dresscode

Ha a legegyszerűbb meghatározásra hagyatkoznánk, akkor a business casualt valahogy úgy írnánk le, hogy ez a stílus, ami a corporate és a smart casual dress code között helyezkedik el. Persze nem feltétlenül kell értened ezeket a fogalmakat, így maradjunk annál, hogy a fent említett stílus tulajdonképpen nem más, mint a mindennapi öltözködésünk egy formálisabb, kifinomultabb, elegánsabb változata. Nem új keletű találmány, hiszen már a kilencvenes évek óta velünk van. Akkortájt hozták be először a nagyvállalatok az úgynevezett Casual Fridays-t. Ez azt jelentette, hogy hétfőtől csütörtökig ugyan megkövetelték dolgozóiktól, hogy úgy nézzenek ki, mintha gyufaskatulyából húzták volna ki őket, ezeken a különleges péntekeket mégis kicsit lehetett lazítani a gyeplőn, és némileg kényelmesebb, lazább, de ugyanúgy elegáns öltözékben megjelenni a munkahelyen.

Milyen márkás cipőket válassz, ha a busniess casual stílust követed?


Függetlenül attól, hogy egy letisztult vonalvezetésű business casual nadrágba bújsz reggel, vagy inkább egy kényelmes casual ruha mellett döntesz, minden esetben az öltözékedhez választott cipő határozza majd meg, hogy milyen lesz a megjelenésed összhatása. Igyekezz előnyben részesíteni a minőségi anyagokból készült, lehetőleg elegánsabb bőr lábbeliket, például az oxford stílusú cipőket, vagy a 2022-ben is igen divatos loafereket, mokaszineket. Ha egyik sem passzol igazán az egyéniségedhez, a nőiesebb balerina félcipők között nézelődj, de a szandálokat messzire kerüld el az ilyen vagy ehhez hasonló outfiteknél! Mivel nem kötelezőek a magassarkú cipők, ezért bátran válassz lapos talpú, komfortos lábbelit!

Webáruház készítés
borgun_hu