Blog

Régi-új divatszabály: így válassz táskát a minőségi cipőkhöz!

2021.08.13 10:11

Minőségi cipők, minőségi táskákhoz

Régen a divatszabályok megszegése közmegítélés tárgyává tette a nőket: ízléstelennek, igénytelennek tartották, aki ilyet tesz. A cipő és a női táska összhangjára épülő divatelv, még ha nem is olyan szigorúan, de napjainkban is érvényesül, bár az ettől való eltérés esetén sem kell sűrűn felvont szemöldökök gyűrűjében szégyenkeznünk.

Miért kell passzolnia a táskának a cipőhöz?

Az öltözködésünket a kiegészítőkkel fűszerezzük: így fedezhetjük fel újra és újra a részletek varázsát. Egy eltalált cipő vagy táska akár a legegyszerűbb öltözéket is remekül kiemeli, míg egy előnytelenül társított kiegészítő teljesen lerombolhatja az összhatást.

De minek köszönhető, hogy a fellazult divatszabályok miliőjében a cipő és a táska harmonikus társítására vonatkozó meggyőződés „túlélt”? Bármennyire is írja felül a szabályokat napjainkban a lazaság és öntörvényűség, a két legfontosabb kiegészítő összhangja egészen egyszerűen a kiegyensúlyozott megjelenés feltétele. A stílusok, fazonok és színek észszerűtlen keverése kuszaságot, zagyva és értelmezhetetlen kinézetet eredményez, ami személyiségünk negatív vonásaira enged következtetni.

 

Mire figyeljünk a márkás, kényelmi cipők és táskák viselésénél?

A divat régebben egyértelműen kijelölte a cipők és táskák társítására vonatkozó legfontosabb elvet: a két kiegészítőnek színben és anyagban is egyeznie kellett. Ma már bonyolultabb törvényszerűségek mentén kell eligazodnunk, de némileg lazább is a helyzet. Nézzük, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, ha nem szeretnénk megsérteni az ízléses öltözködés szabályait!

 

A színek terén jóval szabadabb a mozgásterünk, hiszen a mai divatkódex megengedi, hogy a cipő és a táska eltérő színűek legyenek, bár az továbbra is fontos, hogy passzoljanak egymáshoz. Természetesen választhatjuk ugyanannak a színnek két különböző árnyalatát is, a lényeg, hogy kellemes vizuális élményt nyújtson, és az öltözékkel együtt harmonikus összképet alkosson a megjelenés. Nem szerencsés a harsány színű kiegészítők halmozása, ezért egy feltűnőbb táskához érdemes visszafogott árnyalatú cipőt választani, és fordítva.

A stílus tekintetében a letisztultságot, átláthatóságot érdemes előtérbe helyezni, hiszen a homlokegyenest eltérő stílusok keverésével maximum egy hippi rendezvényen aratunk sikert. Alapszabály, hogy sportos lábbelihez nem viselünk elegáns bőr táskát, míg egy lezser vászontáskát sem erőltetünk egy nőies magassarkú mellé.

Az anyagot már rég nemcsak minőségként, hanem esztétikai elemként is értelmezi a divat, ezért – bár a textúrákkal való játék izgalmas lehet – néhány aranyszabályt fontos betartani. A könnyed anyagú táskákat például érdemes a laza szandál-sportcipő kombinációhoz tartogatni, az elegáns bőrcipőkhöz mindenképpen válasszunk minőségi bőr táskát!

A minőség terén is lényeges megtalálni az egyensúlyt, mert két nagyon eltérő kategóriájú kiegészítő csúnyán elüt egymástól. A minőségi cipők mellé választott olcsó táska igénytelen hatást kelt, ahogyan egy csúcskategóriás, márkás táska mellett is rosszul mutat a vászoncipő.

 

Ahhoz, hogy ezeket a divatbakikat elkerüljük, egyszerű és kézenfekvő megoldás, ha még vásárlás előtt átgondoljuk, milyen stílusú, színű, anyagú és minőségű kiegészítők várnak otthon, amelyek méltó társát akár cipő webáruházunkban is megtalálhatod.

 

Webáruház készítés
borgun_hu