Blog

Sneaker, az örök kedvenc

2020.02.28 09:24

Sneaker cipő

Edzőcipő, tornacipő, sportcipő – több néven is emlegetjük a lábbelik egyik legkényelmesebb és legsokoldalúbb típusát. Ma leginkább sneaker cipők vagy sneakerek elnevezéssel illetjük ezeket rengeteg formát öltő, sokféle anyagból készülő, de minden esetben komfortos darabokat. Annak idején a futócipőt futáshoz, a teniszcipőt teniszezéshez, a tornacipőt tornázáshoz használták, ám idővel megjelentek e sportcipők utcai változatai is. Ezen egyáltalán nincs mit csodálni: a sneakerek fantasztikus tulajdonságokkal bírnak, amiből egyenesen következik, hogy egy ponton meghaladják eredeti küldetésüket, és világhódító útra indulnak. De miért is szeretjük ennyire a minőségi sneakers cipőket?

A változatosság gyönyörködtet

Először is – ahogy fentebb már hangsúlyoztuk – roppant kényelmesek. Mindannyian ismerjük azt a kiábrándító érzést, amikor egy kényelmetlen, a lábunk formájához nem illő, és a testünk anatómiájára magasról tevő cipőben kell végigszenvednünk az egész napot. Ha a cipő nyom, feltöri a sarkat és vízhólyagokat varázsol a lábujjakra, az maga a pokol. Nos, ha egy jóféle sneakert húzunk a lábunkra, ilyesmi nem fordulhat elő, így nem csoda, ha korra, nemre, foglalkozásra és életstílusra való tekintet nélkül előszeretettel viseli mindenki e lapos és rugalmas talpú lábbeliket.

A sportos cipők népszerűségének oka természetesen a hihetetlen változatosságukban is keresendő. Vannak fűzős és belebújós típusok, készülhetnek bőrből, vászonból vagy szintetikus anyagból, lehetnek bokáig érők vagy magasabb szárúak, de az igazi sokféleséget a színek és minták kavalkádja teremti meg. Ma már rengeteg sneaker közül választhatjuk ki a stílusunkat képviselő darabokat, és arról se feledkezzünk meg, hogy napjainkban a sportcipők már korántsem csak a sportos ruházat és a farmer-póló kombó kiegészítői. Sőt, már az sem számít különösebb merészségnek, ha egy csinosabb szoknyához vagy akár öltönyhöz húzunk tornacipőt.

Van, hogy a helyzet megköveteli az alkalmi cipő viselését, de a mindennapokban inkább légy kíméletes a lábadhoz, és viselj komfortos sneakert!

Webáruház készítés
borgun_hu