Blog

Sportos mindennapok – egy sneakerrel nem foghatsz mellé

2020.11.14 13:53

Sneaker cipők

 

Ha mondanunk kellene egy olyan lábbelit, ami garantáltan ott van mindenki cipőszekrényében, akkor gondolkozás nélkül rávágnánk: ez bizony a sportcipő. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy öltözködésünk olyan alapdarabja, ami kortól, nemtől függetlenül ott van minden gardróbban, sokszor pedig azzal sem függ össze, hogy a sportolás elkötelezettjei vagyunk-e vagy sem.

Spotcipőt húzunk bevásárláshoz, baráti összejövetelre, sétához, kiránduláshoz, de az sem kizárt, hogy egy lazább pénteken is ezzel jutalmazzuk magunkat a munkahelyünkön egy hosszú és fárasztó hét után. Bárhogy is legyen, egy minőségi sportcipőre mindenkinek szüksége van függetlenül attól, hogy milyen gyakran rójuk a köröket a közeli futópályán…


A sportos és utcai viseletet ötvöző trend: a sneaker

Lehet, hogy hallottál már róla, de angolul az edző- és sportcipőkre van ez gyűjtőszó, mégpedig a sneaker. Ez a modell már olyannyira begyűrűzött mindenhová, annyira ott van minden cipőboltban, hogy mi is átvettük magát a kifejezést, megfelelő magyar szó híján. Mert a sneaker több mint egy egyszerű sportcipő. Már-már mondhatni életérzés. Egy olyan kortalan trend, ami a kényelmet és az igényes megjelenést ötvözi magában.

Elképesztő, de sneakerek már bő egy évszázada vannak, persze az eltel idő alatt rengeteg átalakuláson mentek át. Divatosabbak, színesebbek, kényelmesebbek lettek. Népszerűségük olyannyira megugrott, hogy a kifutók világát is meghódították, és egyre több neves márka rukkolt elő ilyen s ehhez hasonló modellekkel. Elég, ha csak végigböngészed cipőwebshopunk palettáját: Tamaris, Remonte, Pepe-Jeans, Rieker sneakerek pazar kínálatát találod itt.Ezek az igazi kényelmi cipők

Bár a sneakerek nem kifejezetten sportoláshoz lettek kitalálva, tehát nem is lehetnek olyan elvárásaink irányukba, mint egy profi futó- vagy edzőcipő felé, ez mégsem zárja ki, hogy lazább mozgásformákhoz, szabadidős tevékenységekhez ilyen cipőbe bújjunk. Általában a sneakerek közös jellemzője az enyhén vagy látványosabban magasított, flexibilis gumitalp, ami könnyed járást biztosít. A hosszú sétákon és kirándulásokon túl, kerékpározáshoz is bármikor felvehetünk egy ilyen cipőt, de akkor se fog cserbenhagyni egy-egy sportosabb modell, ha beugranánk az edzőterembe. Ha futáshoz nem is, de gyors gyalogláshoz, egészségügyi sétához és könnyebb túrázáshoz is ajánljuk.

Webáruház készítés
borgun_hu