Blog

Tedd még kényelmesebbé a kényelmi cipőket!

2022.04.08 09:02

Kényelmi cipők nagy választékban

Nagy számban léteznek olyan cipők, amelyek a belső kidolgozásuk révén szinte mérnöki pontossággal illeszkednek a lábadra, úgy, mint Hamipipőkére az üvegcipellő. Ugyanakkor időnként olyan lábbeliket is viselünk, amelyekhez ajánlatos valamilyen betétet használni, különben megfájdul bennük a lábunk, vagy egyéb kellemetlenségeket, például izzadást okoznak. De milyen cipőbetét mellett tegyük le a voksunkat? Az elérhető széles választék megnehezítheti a döntést – olvasd el blogcikkünket, hogy könnyebben tudj választani!

A cipőbetétek különböző funkciói

Az általános cipőbetétek rendszerint egy-egy funkció betöltésére készülnek, az összetettebb termékek viszont egyszerre többet is elláthatnak ezekből – a gyógytalpbetéteket most nem érintjük, hiszen azok speciális gyógyászati eszközök. Lássuk, melyek a leggyakoribb problémák, amelyekre a cipőtalp megoldást nyújthat!

 

  • Kidolgozatlan, lapos és túl vékony talp. Az ilyen cipő egyáltalán nem támasztja meg a lábat, ami nagyon rossz hatással van a harántboltozatra. Egy megfelelő betéttel bizonyos fokig korrigálhatók ezek a hiányosságok, ugyanakkor sokkal jobb megoldás, ha a lábbelinek eleve megfelelő talpszerkezete van.

  • Nem szellőzik megfelelően a cipő. Bár egyetlen cipőtalp sem varázsolja szellőzővé a nem szellőző lábbelit, ha mégsem szeretnél lemondani a hordásáról, tegyél bele egy jó nedvszívó képességű, lélegző betétet. Ezzel olyan kellemetlenségeknek veheted elejét, mint a rossz szag és a gombásodás.

  • Fázik a lábad a cipőben. Egy gyapjú vagy filc talpbetéttel szuperkomfortossá teheted a késő őszi és téli lábbeliket, de még bundás típusok is elérhetők a piacon

  • Rugalmatlan cipőtalp. Egy rezgéscsillapító, párnázott talpbetét sokkal kényelmesebbé és egészségesebbé teszi az ilyen cipőket.

 

Az egészségre nem káros márkás cipők jellemzői

Láthatod, hogy egy jó minőségű talpbetét több problémára is megoldást jelent, de érdemes olyan lábbelit rendelned a cipő webáruházból, amelyikkel eleve nem lesz gondod, vagyis amelyik eleget tesz az ortopédiai ajánlásoknak: megfelelő alátámasztást nyújt a lábboltozatnak, pár centiméteres sarokkal rendelkezik, hogy kímélje az Achilles-ínt (nem feszül folyamatosan), rugalmas a talpa és jól szellőzik.

Webáruház készítés
borgun_hu